Miód rzepakowy :

Wątroba i drogi żółciowe.

Serce i naczynia wieńcowe.

Stany zapalne dróg oddechowych.

14.00 52.00 

Clear
SKU: brak Kategoria:
Udostępnij:

Opis

Miód rzepakowy jest miodem wiosennym, bardzo popularnym w naszym kraju i cenionym. W postaci płynnej jest prawie bezbarwny, lekko słomkowy lub jasnożółty z zielonkawym podbarwieniem. Miód z rzepaku bardzo szybko się krystalizuje, przyjmując mazistą („smalcowatą”) konsystencję oraz biało-kremową barwę.

Zapach miodu rzepakowego przypomina woń kwiatów rzepaku, która może być dusząca, a nawet odbierana jako drażniąca. Obróbka cieplna minimalizuje zapach.  Miód rzepakowy cechuje zawartość flawonoidów, garbniki, olejków eterycznych, biopierwiastków, które mają dobroczynny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy oraz śledziony. Miód rzepakowy zawiera także:
żelazo, kwasy fenolowe, potas, magnez, witaminy z grupy B, witaminy z grupy K, witaminę C.

Polecany dla osób cierpiących na choroby sercowe. Jest też łatwo przyswajalny przez wątrobę, a tym samym zwiększa jej możliwości detoksykacyjne. Przyśpiesza gojenie się ran i chroni przed zakażeniem.

Dodatkowe informacje

Wagabrak
Gramatura

0.25kg, 0.4kg, 1.2Kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Miód rzepakowy”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *